5 lucruri bizare în startul noului sezon din NBA 0 197

Joe Harris-Brooklyn Nets

NBA trece printr-o schimbare importantă, iar centrii au ajuns să înscrie mai mult de la trei puncte decât marcatori pur sânge, în timp ce conducătorii de joc au început să recupereze mai multe mingi decât baschetbalişti care evoluează pe poziţia de pivot.

Liga nord-americană s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar acum vedem jucători înalţi care marchează la foc automat din spatele liniei de trei puncte, iar aruncarea de două puncte a devenit o banalitate pe care o mai folosesc doar cei care nu au învăţat încă să arunce de trei puncte. În startul noului sezon am identificat rapid cinci lucruri cel puţin bizare.

  1. Brook Lopez are mai multe triple marcate ca şi Kyrie Irving, Damian Lillard sau LeBron James. Centrul celor de la Bucks a marcat 39 de triple deja în acest sezon şi are un procentaj de peste 40% şi este cu mult peste aruncători importanţi din ligă în acest moment.
  2. DeAndre Jordan are procentaj mai bun la libere decât Thompson, Beal, Harden sau Chris Paul. Centrul lui Dallas a făcut progrese mari la linia de libere şi se mândreşte cu un procentaj de 81,3% şi a avut chiar şi un meci cu 8/9 de la libere.
  3. Steph Curry are o medie mai mare de recuperări decât Brook Lopez sau Myles Turner. Conducătorul celor de la Warriors a prins în medie 5 mingi pe meci după aruncări ratate, în timp ce Turner şi Lopez nu trec de 4 recuperări pe meci.
  4. JaVale McGee pe locul doi la capace! Cel care era cunoscut într-o perioada ca şi „pămpălăul ligii” a reuşit deja 39 de capace în noul sezon şi doar Hassan Whiteside se poate lăuda cu mai multe (40)
  5. Joe Harris, cel mai bun procentaj din NBA la 3 puncte! Într-o ligă cu Thompson, Harden sau Curry, lider la aruncările de trei puncte este Joe Harris. Baschetbalistul care evoluează pe pozitia de small forward are un procentaj de 53% din spatele arcului de cerc, în condiţiile în care a aruncat de 73 de ori în acest sezon.

Bineînţeles, multe dintre procentaje se vor mai schimba până la finalul sezonului, dar este clar faptul că NBA s-a schimbat mult.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

U-Banca Transilvania Cluj, victorie cu mari emoţii în faţa celor de la Timişoara 0 2

Kyndall Dykes - U-BT Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a reuşit o victorie dramatică în faţa celor de la SCM Timişoara, 91-88, într-un meci în care bănăţenii au condus pe întreaga durata a meciului, însă experienţa ardelenilor a făcut diferenţa în ultimele minute.

Formaţia timişoreană a surprins încă din startul meciului în Sala Polivalentă din Cluj şi avea un avantaj de şase puncte după doar câteva minute disputate. Evoluţia excelentă a celor de la Timişoara a continuat şi în finalul sfertului inaugural şi au încheiat cu un avans de nouă puncte, 27-18.

U-BT nu a dat semne de revenire nici în sfertul al doilea, iar avansul a ajuns la 10 puncte  la mijlocul sfertului, însă Kyndall Dykes şi Aleksandar Rasic au reuşit să aducă egalitatea, 46-46, la pauză. Istoria din prima repriză s-a repetat şi în sfertul al treilea, iar clujenii s-au văzut conduşi cu 11 puncte înainte de sfertul final şi totul părea irosit pentru trupa lui Mihai Silvăşan.

Clujenii au recuperat în primele minute din sfert, fiind la un ecart de cinci puncte, însă un run al celor de la Timişoara a făcut ca diferenţa să fie formată din nou din două cifre. Finalul le-a apariţinut din nou gazdelor şi după un run de 9-0 au reuşit să se apropie la un singur punct datorită jocului excelent prestat de Washburn, Rasic şi Dykes.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al jocului cu 23 de puncte marcate, fiind urmat de colegul său Josh Washburn şi Nikola Vukosavljevic, vedeta celor de la Timişoara, ambii cu câte 21 de puncte.

Transilvanenii au ajuns la 6 victorii şi 2 înfrângeri în această stagiune şi ocupă în acest moment locul al patrulea în clasament. U-BT a fost lipsită şi în acest meci de aportul lui Vlad Moldoveanu, cel care se recuperează după o accidentare la genunchi. Cristian Bota a bifat primul meci pe banca celor de la SCM Timişoara de la revenire.

Luka Doncic, meci fenomenal împotriva lui Houston Rockets. Video 0 3

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Luka Doncic a reuşit să marcheze 11 puncte consecutive în ultimele 3 minute ale partidei dintre Dallas Mavericks şi Houston Rockets. Performanţa reuşită de sloven i-a asigurat victoria finală lui Rick Carlisle, 107-104.

Mavericks erau conduşi la opt puncte, 102-94, cu trei minute rămase până la final, dar Luka Doncic a arătat din nou că are sânge rece în vâne şi a adus o victorie nesperată. Fostul star din Euroligă a înscris două triple consecutive, înainte să pătrundă şi să egaleze cu un coş de două puncte.

Doncic şi-a finalizat show-ul cu un nou coş de trei puncte după un time-out cerut de Houston şi avea să aducă victoria finală. Atât Houston, cât şi Dallas au mai marcat 2 puncte până la final, dar victoria  a rămas în Dallas după prestaţia fenomenală a lui Doncic.

Debutantul celor de la Dallas a avut un meci dezamăgitor până la finalul meciului, drept dovadă ca încheiat cu 21 de puncte, 7-17 al aruncările din acţiune şi 4-5 la linia de libere, pe lângă 7 recuperări, 3 intercepţii şi o pasă decisivă.

Baschetbalistul adus de la Real Madrid are în acest sezon o medie de 18.3 puncte pe meci, 6.5 recuperări şi 4.3 pase decisive. Slovenul este principalul candidat la câştigarea titlului de cel mai bun debutant al anului, iar evoluţia din meciul cu Houston va cimenta şi mai mult acest lucru.

Wesley Matthews a contribuit cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, în timp ce DeAndre Jordan a reuşit un double-double cu 12 puncte marcate şi 20 de recuperări, jumătate dintre ele fiind ofensive.

Chris Paul şi James Harden au fost singurii doi jucători de la Rockets care au strălucit şi în ciuda faptului că au marcat împreună 58 de puncte şi au contribuit cu 16 pase decisive, ambii câte opt, înfrângerea nu a putut fi stopată în faţa magiei lui Doncic.

Houston Rockets a ajuns în acest sezon la 11-14, în timp ce Dallas Mavericks speră la un loc de play-off cu 13 victorii şi 11 înfrângeri.

Most Popular Topics

Editor Picks