CSU Sibiu s-a impus în derby-ul cu U-Banca Transilvania Cluj 0 46

CSU SIBIU - U-BT CLUJ

CSU Sibiu a reuşit o victorie extrem de importantă, 85-74, în derby-ul Ardealului împotriva celor de la U-Banca Transilvania Cluj. Elevii lui Dan Fleşariu au făcut un joc excelent şi nu mai puţin de patru jucători au avut cel puţin 16 puncte.

Sibienii au început excelent jocul şi după doar câteva minute conduceau cu un avans de şapte puncte pe tabela sălii Transilvania, iar la finalul primului sfert aveau un avans de 10 puncte, 19-9, după o prestaţie modestă a oaspeţilor în ofensivă.

U-BT Cluj a început mult mai bine sfertul secund al meciului şi s-a apropiat la o singură posesie de Sibiu, însă gazdele au încheiat în forţă prima parte şi aveau tot un avantaj de 10 puncte, 41-31.

Sibiul a rezolvat definitiv soarta partidei în debutul reprizei secunde, atunci când după un parţial de 7-0 tabela indica o diferenţă de 17 puncte care părea să fie suficientă. Trupa lui Silvăşan a încercat să reducă din handicap şi s-a apropiat la doar 11 puncte de gazde înainte de ultimul act.

Fără Vlad Moldoveanu, dar cu Kyndall Dykes şi Aleksandar Rasic într-o zi bună, U-Banca Transilvania Cluj a început să spere din nou la jumătatea sfertului final când s-a apropiat la doar patru puncte după un run de 8-0. CSU Sibiu a tratat însă cu multă maturitate finalul şi avea să se impună cu 85-74, iar cele două echipe se află la egalitate pe primul loc cu 5 victorii şi două înfrângeri în starul noului sezon.

Dykes şi Rasic au marcat 22, respectiv 21 de puncte pentru clujeni, în timp ce de la Sibiu s-au remarcat Pratt cu 20 de puncte, Philmore, 17, Hardy, 16 şi Tamulis 16.

CSU Sibiu va avea o misiune uşoară etapa viitoare împotriva celor de la Dinamo, ultima clasată, în timp ce U-Banca Transilvania Cluj se va deplasa la Piteşti pentru a juca împotriva celor de la BCM.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, primele două echipe calificate în semifinalele LNB 0 7

u banca transilvania-steaua

CSM Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca sunt primele două echipe calificate în semifinalele Ligii Naționale de Baschet după victoriile obținute în partidele cu BCM Pitești, respectiv Steaua. Cele două rivale se vor înfrunta în penultimul act pentru obținerea biletelor în finala campionatului.

CSM Oradea a reușit calificarea mai departe după un succes 93-87 în meciul trei al partidei cu BCM Pitești, într-un joc care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Bishop și Carson au demonstrat din nou că sunt printre cei mai importanți jucători ai echipei din Trivale și au adus 46 de puncte împreună pentru formația piteșteană. Giordan Watson a replicat pentru Oradea cu 21 de puncte, fiind urmat de Valeika cu 19.

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă care a reușit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin în urma unui succes cu 3-0 la general în fața celor de la Steaua. Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat la mare luptă primele două jocuri de la Cluj-Napoca, fiind condusă în primul joc și la o diferență de 16 puncte. Clujenii aveau însă să se impună în partida respectivă cu 72-64, în timp ce meciul al doilea l-au câștigat cu 71-68.

Meciul al treilea, disputat la București,  a părut să fie la discreția clujenilor, fiind în marea majoritate a timpului la conducere. Baschetbaliști lui Silvășan și-au creat la un moment dat și un ecart format din două cifre și doar anumite inexactități au făcut ca scorul să devină strâns în sfertul al treilea.

Dykes a fost vioara întâi pentru formația clujeană în deplasarea de la București și a încheiat meciul 21 de puncte și 22 în dreptul eficienței, în timp ce Nana Foulland a fost la un pas de un double-double cu 12 recuperări și 9 puncte pentru un indice de 22 la eficiență. U-BT Cluj și Oradea se vor duela în penultimul act, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, atunci când bihorenii s-au impus.

Anadolu Efes, ultima echipă calificată în Final Four-ul Euroligii 0 8

Anadolu Efes - Barcelona

Anadolu Efes a reușit miercuri, 1 mai, să se califice în Final Four-ul Euroligii după o victorie, 80-71, în fața celor de la Barcelona în ultimul meci al seriei din sferturile de finală. Formația turcă se alătură astfel lui Real Madrid, ȚSKA Moscova și Fenerbahce în lupta pentru trofeul final al competiției.

Turcii au fost surprinși în debutul jocului de un joc extrem de rapid și precis al catalanilor, iar după doar câteva minute de la startul jocului aveau de recuperat un ecart de șase puncte, 20-14. Barcelona a menținut un ritm excelent până la finalul sfertului inaugural având un avantaj de cinci puncte, 28-23. Catalanii aveau să întâmpine însă mari probleme spre finalul reprizei, atunci când mai multe triple venite de la Beaubois, Larkin sau Moermann au lăsat fără replică trupa catalană, iar tabela indica la pauză un 47-42 în favoarea lui Efes.

Anadolu Efes a făcut un meci excelent și în repriza secundă, fiind în permanență la conducere pe durata celor 20 de minute de joc. Turcii au avut parte de un final liniștit după ce și-au creat un ecart format din două cifre în debutul sfertului patru. .

Shane Larkin și Adrian Moerman au fost cei mai buni marcatori ai jocului cu câte 18 puncte fiecare pentru Anadolu Efes, într-un meci în care s-au mai remarcat pentru formația turcă Anderson și Beaubois, ambii cu 11 puncte și Micic, autorul unui double-double cu 10 puncte și 10 recuperări.

Thomas Huertel și Chris Singleton au fost cei mai buni marcatori din tabăra celor de la Barcelona, amândoi cu câte  12 puncte pnetru formația catalană. Ante Tomic s-a rermcat și el cu 10  puncte, în timp ce Hanga, Ribas, Oriola și Pangos au trecut de bariera celor 5 puncte.

Final Four-ul Euroligii de baschet se dispută între 17 și 19 mai, fiind organizat în sala Fernando Buesa Arena, locul unde își dispută meciurile de pe teren propriu cei de la Baskonia.

Most Popular Topics

Editor Picks