Luka Doncic, debutanul lunii noiembrie în NBA 0 5

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Luka Doncic continuă să impresioneze pe toată lumea în NBA şi în ciuda faptului că a fost ales doar cu opţiunea a 5-a este candidat serios la titlul de cel mai bun debutant al sezonului în această stagiune.

Fostul star al lui Real Madrid a fost ales cel mi bun tânăr jucător al lunii noiembrie în urma parcursului excelent pe care l-a avut la Dallas Mavericks. Doncic are în primele 20 de meciuri disputate în NBA o medie de 18.5 puncte, 6.5 recuperări şi 4.3 pase decisive. Slovenul are şi un procentaj de 44% la aruncările din acţiune cu un procentaj de 38% din spatele liniei de trei puncte.

Dallas Mavericks a avut 8 victorii şi patru înfrângeri în luna noiembrie, iar Doncic a fost titular în toate partidele reuşind . Câştigătorul Euroligii are un început superb de carieră în NBA şi se poate lăuda deja cu mai multe meciuri în care a trecut de borna celor 25 de puncte, precum şi un joc cu 31 de puncte, record personal în NBA.

Luka Doncic a avut o carieră precoce în Europa şi la doar 16 ani a debutat pentru Real Madrid în Euroligă, fiind cel mai tânăr jucător din istoria clubului spaniol. Slovenul i-a condus pe madrileni spre titlul de campioni în Euroligă la doar 18 ani, fiind desemnat MVP-ul întrecerii, dar şi al Final Four-ului.

Baschetbalistul lui Mavs şi-a condus echipa naţională spre una dintre cele mai mari suprize din cadrul unui Campionat European de baschet. Doncic, alături de Dragic şi Randolph au fost principalii oameni care au contribuit la câştigarea titlului european de naţionala Sloveniei în 2017 la doar 18 ani.

Cariera lui Doncic este una în continuă urcare, iar fanii lui Dallas îl văd deja ca urmaşul lui Dirk Nowitzki, omul care a scris istorie în ultimii 20 de ani pentru Mavs.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

U-Banca Transilvania Cluj, victorie cu mari emoţii în faţa celor de la Timişoara 0 2

Kyndall Dykes - U-BT Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a reuşit o victorie dramatică în faţa celor de la SCM Timişoara, 91-88, într-un meci în care bănăţenii au condus pe întreaga durata a meciului, însă experienţa ardelenilor a făcut diferenţa în ultimele minute.

Formaţia timişoreană a surprins încă din startul meciului în Sala Polivalentă din Cluj şi avea un avantaj de şase puncte după doar câteva minute disputate. Evoluţia excelentă a celor de la Timişoara a continuat şi în finalul sfertului inaugural şi au încheiat cu un avans de nouă puncte, 27-18.

U-BT nu a dat semne de revenire nici în sfertul al doilea, iar avansul a ajuns la 10 puncte  la mijlocul sfertului, însă Kyndall Dykes şi Aleksandar Rasic au reuşit să aducă egalitatea, 46-46, la pauză. Istoria din prima repriză s-a repetat şi în sfertul al treilea, iar clujenii s-au văzut conduşi cu 11 puncte înainte de sfertul final şi totul părea irosit pentru trupa lui Mihai Silvăşan.

Clujenii au recuperat în primele minute din sfert, fiind la un ecart de cinci puncte, însă un run al celor de la Timişoara a făcut ca diferenţa să fie formată din nou din două cifre. Finalul le-a apariţinut din nou gazdelor şi după un run de 9-0 au reuşit să se apropie la un singur punct datorită jocului excelent prestat de Washburn, Rasic şi Dykes.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al jocului cu 23 de puncte marcate, fiind urmat de colegul său Josh Washburn şi Nikola Vukosavljevic, vedeta celor de la Timişoara, ambii cu câte 21 de puncte.

Transilvanenii au ajuns la 6 victorii şi 2 înfrângeri în această stagiune şi ocupă în acest moment locul al patrulea în clasament. U-BT a fost lipsită şi în acest meci de aportul lui Vlad Moldoveanu, cel care se recuperează după o accidentare la genunchi. Cristian Bota a bifat primul meci pe banca celor de la SCM Timişoara de la revenire.

Luka Doncic, meci fenomenal împotriva lui Houston Rockets. Video 0 3

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Luka Doncic a reuşit să marcheze 11 puncte consecutive în ultimele 3 minute ale partidei dintre Dallas Mavericks şi Houston Rockets. Performanţa reuşită de sloven i-a asigurat victoria finală lui Rick Carlisle, 107-104.

Mavericks erau conduşi la opt puncte, 102-94, cu trei minute rămase până la final, dar Luka Doncic a arătat din nou că are sânge rece în vâne şi a adus o victorie nesperată. Fostul star din Euroligă a înscris două triple consecutive, înainte să pătrundă şi să egaleze cu un coş de două puncte.

Doncic şi-a finalizat show-ul cu un nou coş de trei puncte după un time-out cerut de Houston şi avea să aducă victoria finală. Atât Houston, cât şi Dallas au mai marcat 2 puncte până la final, dar victoria  a rămas în Dallas după prestaţia fenomenală a lui Doncic.

Debutantul celor de la Dallas a avut un meci dezamăgitor până la finalul meciului, drept dovadă ca încheiat cu 21 de puncte, 7-17 al aruncările din acţiune şi 4-5 la linia de libere, pe lângă 7 recuperări, 3 intercepţii şi o pasă decisivă.

Baschetbalistul adus de la Real Madrid are în acest sezon o medie de 18.3 puncte pe meci, 6.5 recuperări şi 4.3 pase decisive. Slovenul este principalul candidat la câştigarea titlului de cel mai bun debutant al anului, iar evoluţia din meciul cu Houston va cimenta şi mai mult acest lucru.

Wesley Matthews a contribuit cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, în timp ce DeAndre Jordan a reuşit un double-double cu 12 puncte marcate şi 20 de recuperări, jumătate dintre ele fiind ofensive.

Chris Paul şi James Harden au fost singurii doi jucători de la Rockets care au strălucit şi în ciuda faptului că au marcat împreună 58 de puncte şi au contribuit cu 16 pase decisive, ambii câte opt, înfrângerea nu a putut fi stopată în faţa magiei lui Doncic.

Houston Rockets a ajuns în acest sezon la 11-14, în timp ce Dallas Mavericks speră la un loc de play-off cu 13 victorii şi 11 înfrângeri.

Most Popular Topics

Editor Picks