Mihai Silvăşan a anunţat două transferuri la U-Banca Transilvania Cluj 0 504

Mihai Silvasan - U Banca Transilvania Cluj

Mihai Silvăşan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania Cluj, a anunţat că la formaţia ardeleană ar putea ajunge doi jucători până la reluarea campionatului. Întrecerile la nivelul echipelor de club sunt oprite în această perioadă, din cauza meciurilor internaţionale, însă oficialii clujenilor caută întăriri.

Clujenii au jucat un meci amical împotriva Overseas Basketball Combine ( o selecţionată a jucătorilor americani din Europa fără angajament) şi au reuşit să se impună cu 95-81, într-un meci în care Silvăşan a avut destul de puţini jucători de la prima echipă la dispoziţie şi le-a oferit minute mai multor tineri promiţători.

Antrenorul de Sub Feleac a declarat la finalul jocului că se încearcă aducerea a doi jucători în această perioadă, dar nu a menţionat nume:

„Până în 28 februarie vom aduce cel puţin un jucător, dacă nu doi. Din păcate pentru noi şi Marinov este sub semnul întrebării până la finalul sezonului după o hernie de disc. Suntem în căutare de soluţii în acest moment, am discutat şi negociat cu mai mulţi jucători, dar vom anunţa oficial dacă vom ajunge la o înţelegere cu vreun jucător”, a spus Silvăşan la finalul meciului.

Posibilele achiziţii ale clujenilor ar putea debuta în tricoul alb-negru în marele derby cu CSU Sibiu, programat pe 2 martie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Până la aducerea unor noi jucători, în tricoul celor de la U-Banca Transilvania Cluj şi-au făcut debutul mai mulţi puşti extrem de talentaţi, iar Anton Rotaru a reuşit să facă o figură extrem de frumoasă şi a încheiat meciul cu 11 puncte marcate în doar 12 minute petrecute pe parchet.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, primele două echipe calificate în semifinalele LNB 0 7

u banca transilvania-steaua

CSM Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca sunt primele două echipe calificate în semifinalele Ligii Naționale de Baschet după victoriile obținute în partidele cu BCM Pitești, respectiv Steaua. Cele două rivale se vor înfrunta în penultimul act pentru obținerea biletelor în finala campionatului.

CSM Oradea a reușit calificarea mai departe după un succes 93-87 în meciul trei al partidei cu BCM Pitești, într-un joc care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Bishop și Carson au demonstrat din nou că sunt printre cei mai importanți jucători ai echipei din Trivale și au adus 46 de puncte împreună pentru formația piteșteană. Giordan Watson a replicat pentru Oradea cu 21 de puncte, fiind urmat de Valeika cu 19.

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă care a reușit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin în urma unui succes cu 3-0 la general în fața celor de la Steaua. Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat la mare luptă primele două jocuri de la Cluj-Napoca, fiind condusă în primul joc și la o diferență de 16 puncte. Clujenii aveau însă să se impună în partida respectivă cu 72-64, în timp ce meciul al doilea l-au câștigat cu 71-68.

Meciul al treilea, disputat la București,  a părut să fie la discreția clujenilor, fiind în marea majoritate a timpului la conducere. Baschetbaliști lui Silvășan și-au creat la un moment dat și un ecart format din două cifre și doar anumite inexactități au făcut ca scorul să devină strâns în sfertul al treilea.

Dykes a fost vioara întâi pentru formația clujeană în deplasarea de la București și a încheiat meciul 21 de puncte și 22 în dreptul eficienței, în timp ce Nana Foulland a fost la un pas de un double-double cu 12 recuperări și 9 puncte pentru un indice de 22 la eficiență. U-BT Cluj și Oradea se vor duela în penultimul act, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, atunci când bihorenii s-au impus.

Anadolu Efes, ultima echipă calificată în Final Four-ul Euroligii 0 8

Anadolu Efes - Barcelona

Anadolu Efes a reușit miercuri, 1 mai, să se califice în Final Four-ul Euroligii după o victorie, 80-71, în fața celor de la Barcelona în ultimul meci al seriei din sferturile de finală. Formația turcă se alătură astfel lui Real Madrid, ȚSKA Moscova și Fenerbahce în lupta pentru trofeul final al competiției.

Turcii au fost surprinși în debutul jocului de un joc extrem de rapid și precis al catalanilor, iar după doar câteva minute de la startul jocului aveau de recuperat un ecart de șase puncte, 20-14. Barcelona a menținut un ritm excelent până la finalul sfertului inaugural având un avantaj de cinci puncte, 28-23. Catalanii aveau să întâmpine însă mari probleme spre finalul reprizei, atunci când mai multe triple venite de la Beaubois, Larkin sau Moermann au lăsat fără replică trupa catalană, iar tabela indica la pauză un 47-42 în favoarea lui Efes.

Anadolu Efes a făcut un meci excelent și în repriza secundă, fiind în permanență la conducere pe durata celor 20 de minute de joc. Turcii au avut parte de un final liniștit după ce și-au creat un ecart format din două cifre în debutul sfertului patru. .

Shane Larkin și Adrian Moerman au fost cei mai buni marcatori ai jocului cu câte 18 puncte fiecare pentru Anadolu Efes, într-un meci în care s-au mai remarcat pentru formația turcă Anderson și Beaubois, ambii cu 11 puncte și Micic, autorul unui double-double cu 10 puncte și 10 recuperări.

Thomas Huertel și Chris Singleton au fost cei mai buni marcatori din tabăra celor de la Barcelona, amândoi cu câte  12 puncte pnetru formația catalană. Ante Tomic s-a rermcat și el cu 10  puncte, în timp ce Hanga, Ribas, Oriola și Pangos au trecut de bariera celor 5 puncte.

Final Four-ul Euroligii de baschet se dispută între 17 și 19 mai, fiind organizat în sala Fernando Buesa Arena, locul unde își dispută meciurile de pe teren propriu cei de la Baskonia.

Most Popular Topics

Editor Picks