Spania s-a calificat şi ea la FIBA Basketball World Cup 2019 0 4

Spania - FIBA BASKETBALL WORLD CUP 2019

Echipa naţională a Spaniei a reuşit să se califice la FIBA Basketball World Cup 2019, fiind a 7-a reprezentantă a Europei care reuşeşte să acceadă la turneul final care urmează să se dispute în China în vara viitoare.

Naţionala iberică a primit biletele pentru turneul final în urma unei victorii obţinute cu 72-68 în faţa reprezentativei din Ucraina. Elevii lui Sergio Scariolo au condus pe întreaga durata meciului, în ciuda faptului că în lot nu s-au aflat jucători precum Ricky Rubio, Marc Gasol sau Serge Ibaka, dar şi vedetele de la Real Madrid şi Barcelona.

Jaime Fernandez a fost cel mai bun marcator al ibericilor cu 17 puncte, dar şi trei pase decisive, fiind urmat de Sebas Saiz şi Quino Colom, ambii cu câte 12 puncte pentru naţionala Spaniei. Remarcatul partidei a fost însă Vyatcheslav Bobrov, cel care a trecut şi pe la BC U Piteşti, autor a 21 de puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive.

În urma victoriei obţinute în weekend, Spania are 8 victorii şi 2 înfrângeri, fiind astfel calificată matematic la Campionatul Mondial din China. Turneul final se va disputa în vara viitoare şi va avea la start nu mai puţin de 32 de formaţii de pe patru continente.

Spania s-a alăturat astfel Lituaniei, Franţei, Cehiei, Germaniei, Turciei şi Greciei pe lista echipelor naţionale calificate la turneul final din zona Europa.

Pe lângă formaţiile europene, la turneul final s-au mai calificat Australia, Argentina, Angola, Nigeria, Noua Zeelandă şi Tunisia. Cele mai multe dintre echipele calificate deja la turneul final din 2019 nu au utilizat în preliminarii jucători care evoluează în NBA, dar în vară sunt aşteptate majoritatea starurilor, în frunte cu vedetele echipei Statelor Unite ale Americii. Pentru acest eveniment, gazdele au pus la dispoziţie săli impresionante de 18.000 de locuri, dar şi alte facilităţi care vor duce la organizarea cât mai bună a Campionatului Mondial de baschet din vara viitoare.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

U-Banca Transilvania Cluj, victorie cu mari emoţii în faţa celor de la Timişoara 0 2

Kyndall Dykes - U-BT Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a reuşit o victorie dramatică în faţa celor de la SCM Timişoara, 91-88, într-un meci în care bănăţenii au condus pe întreaga durata a meciului, însă experienţa ardelenilor a făcut diferenţa în ultimele minute.

Formaţia timişoreană a surprins încă din startul meciului în Sala Polivalentă din Cluj şi avea un avantaj de şase puncte după doar câteva minute disputate. Evoluţia excelentă a celor de la Timişoara a continuat şi în finalul sfertului inaugural şi au încheiat cu un avans de nouă puncte, 27-18.

U-BT nu a dat semne de revenire nici în sfertul al doilea, iar avansul a ajuns la 10 puncte  la mijlocul sfertului, însă Kyndall Dykes şi Aleksandar Rasic au reuşit să aducă egalitatea, 46-46, la pauză. Istoria din prima repriză s-a repetat şi în sfertul al treilea, iar clujenii s-au văzut conduşi cu 11 puncte înainte de sfertul final şi totul părea irosit pentru trupa lui Mihai Silvăşan.

Clujenii au recuperat în primele minute din sfert, fiind la un ecart de cinci puncte, însă un run al celor de la Timişoara a făcut ca diferenţa să fie formată din nou din două cifre. Finalul le-a apariţinut din nou gazdelor şi după un run de 9-0 au reuşit să se apropie la un singur punct datorită jocului excelent prestat de Washburn, Rasic şi Dykes.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al jocului cu 23 de puncte marcate, fiind urmat de colegul său Josh Washburn şi Nikola Vukosavljevic, vedeta celor de la Timişoara, ambii cu câte 21 de puncte.

Transilvanenii au ajuns la 6 victorii şi 2 înfrângeri în această stagiune şi ocupă în acest moment locul al patrulea în clasament. U-BT a fost lipsită şi în acest meci de aportul lui Vlad Moldoveanu, cel care se recuperează după o accidentare la genunchi. Cristian Bota a bifat primul meci pe banca celor de la SCM Timişoara de la revenire.

Luka Doncic, meci fenomenal împotriva lui Houston Rockets. Video 0 3

Luka Doncic - Dallas Mavericks

Luka Doncic a reuşit să marcheze 11 puncte consecutive în ultimele 3 minute ale partidei dintre Dallas Mavericks şi Houston Rockets. Performanţa reuşită de sloven i-a asigurat victoria finală lui Rick Carlisle, 107-104.

Mavericks erau conduşi la opt puncte, 102-94, cu trei minute rămase până la final, dar Luka Doncic a arătat din nou că are sânge rece în vâne şi a adus o victorie nesperată. Fostul star din Euroligă a înscris două triple consecutive, înainte să pătrundă şi să egaleze cu un coş de două puncte.

Doncic şi-a finalizat show-ul cu un nou coş de trei puncte după un time-out cerut de Houston şi avea să aducă victoria finală. Atât Houston, cât şi Dallas au mai marcat 2 puncte până la final, dar victoria  a rămas în Dallas după prestaţia fenomenală a lui Doncic.

Debutantul celor de la Dallas a avut un meci dezamăgitor până la finalul meciului, drept dovadă ca încheiat cu 21 de puncte, 7-17 al aruncările din acţiune şi 4-5 la linia de libere, pe lângă 7 recuperări, 3 intercepţii şi o pasă decisivă.

Baschetbalistul adus de la Real Madrid are în acest sezon o medie de 18.3 puncte pe meci, 6.5 recuperări şi 4.3 pase decisive. Slovenul este principalul candidat la câştigarea titlului de cel mai bun debutant al anului, iar evoluţia din meciul cu Houston va cimenta şi mai mult acest lucru.

Wesley Matthews a contribuit cu 20 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, în timp ce DeAndre Jordan a reuşit un double-double cu 12 puncte marcate şi 20 de recuperări, jumătate dintre ele fiind ofensive.

Chris Paul şi James Harden au fost singurii doi jucători de la Rockets care au strălucit şi în ciuda faptului că au marcat împreună 58 de puncte şi au contribuit cu 16 pase decisive, ambii câte opt, înfrângerea nu a putut fi stopată în faţa magiei lui Doncic.

Houston Rockets a ajuns în acest sezon la 11-14, în timp ce Dallas Mavericks speră la un loc de play-off cu 13 victorii şi 11 înfrângeri.

Most Popular Topics

Editor Picks