Steaua încheie seria de 7 înfrângeri consecutive cu un succes în faţa lui Dinamo 0 49

Steaua-Dinamo

Steaua Bucureşti a înceheiat seria de şapte partide fără victorie după un succes izbutit pe teren propriu împotriva lui Dinamo, scor 81-66. Roş-albaştrii aveau un moral dezastruos după o serie de şapte meciuri pierdute în toate competiţiile, iar disputa cu rivalii din capitală a fost un moment prielnic pentru a  ieşi din această pasă proastă.

Dinamo a condus doar în starul meciului, 5-2, după care experienţa şi diferenţa de valoare dintre cele două echipe şi-a spus cuvântul. Gazdele aveau să câştige primul sfert cu un avans de opt puncte, 22-14.

Steaua a început excelent şi sfertul al doilea şi a avut la un moment dat un avans de 13 puncte, însă dinamoviştii s-au mobilizat excelent şi au reuşit să reducă la – 5 ecartul spre finalul sfertului şi în cele din urmă au încheiat tot la – 8.

Trupa din Ghencea a rupt definitiv echilibrul jocului în sfertul al treilea al meciului, atunci când defensiva a funcţional la parametrii maximi şi a permis doar 9 puncte din partea celor de la Dinamo, în timp ce ofensiva a contribuit cu 18.

Sfertul patru a mai contat doar pentru statistici şi le-a permis jucătorilor care au prins mai puţine minute să evolueze şi ei în momentul în care ecartul de pe tabela de marcaj a trecut de 20 de puncte. Steaua s-a impus în cele din urmă cu 81-66  şi a ajuns la un record de 3 victorii şi trei înfrângeri, în timp ce Dinamo are 7 înfrângeri şi 0 victorii.

Andrei Mandache a fost cel mai bun marcator al meciului cu 22 de puncte, fiind urmat de colegii lui Delas şi Spencer cu 20 şi 17. Vrkic s-a remarcat de la dinamovişti cu 16 puncte  marcate.

Dinamo va juca următorul meci din campionat pe terenul celor de la CSU Sibiu, liderul din Liga Naţională,  în timp ce Steaua se va deplasa în Bănie pentru disputa cu cei de la Craiova.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, primele două echipe calificate în semifinalele LNB 0 7

u banca transilvania-steaua

CSM Oradea și U-Banca Transilvania Cluj-Napoca sunt primele două echipe calificate în semifinalele Ligii Naționale de Baschet după victoriile obținute în partidele cu BCM Pitești, respectiv Steaua. Cele două rivale se vor înfrunta în penultimul act pentru obținerea biletelor în finala campionatului.

CSM Oradea a reușit calificarea mai departe după un succes 93-87 în meciul trei al partidei cu BCM Pitești, într-un joc care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. Bishop și Carson au demonstrat din nou că sunt printre cei mai importanți jucători ai echipei din Trivale și au adus 46 de puncte împreună pentru formația piteșteană. Giordan Watson a replicat pentru Oradea cu 21 de puncte, fiind urmat de Valeika cu 19.

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă care a reușit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin în urma unui succes cu 3-0 la general în fața celor de la Steaua. Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat la mare luptă primele două jocuri de la Cluj-Napoca, fiind condusă în primul joc și la o diferență de 16 puncte. Clujenii aveau însă să se impună în partida respectivă cu 72-64, în timp ce meciul al doilea l-au câștigat cu 71-68.

Meciul al treilea, disputat la București,  a părut să fie la discreția clujenilor, fiind în marea majoritate a timpului la conducere. Baschetbaliști lui Silvășan și-au creat la un moment dat și un ecart format din două cifre și doar anumite inexactități au făcut ca scorul să devină strâns în sfertul al treilea.

Dykes a fost vioara întâi pentru formația clujeană în deplasarea de la București și a încheiat meciul 21 de puncte și 22 în dreptul eficienței, în timp ce Nana Foulland a fost la un pas de un double-double cu 12 recuperări și 9 puncte pentru un indice de 22 la eficiență. U-BT Cluj și Oradea se vor duela în penultimul act, la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut, atunci când bihorenii s-au impus.

Anadolu Efes, ultima echipă calificată în Final Four-ul Euroligii 0 8

Anadolu Efes - Barcelona

Anadolu Efes a reușit miercuri, 1 mai, să se califice în Final Four-ul Euroligii după o victorie, 80-71, în fața celor de la Barcelona în ultimul meci al seriei din sferturile de finală. Formația turcă se alătură astfel lui Real Madrid, ȚSKA Moscova și Fenerbahce în lupta pentru trofeul final al competiției.

Turcii au fost surprinși în debutul jocului de un joc extrem de rapid și precis al catalanilor, iar după doar câteva minute de la startul jocului aveau de recuperat un ecart de șase puncte, 20-14. Barcelona a menținut un ritm excelent până la finalul sfertului inaugural având un avantaj de cinci puncte, 28-23. Catalanii aveau să întâmpine însă mari probleme spre finalul reprizei, atunci când mai multe triple venite de la Beaubois, Larkin sau Moermann au lăsat fără replică trupa catalană, iar tabela indica la pauză un 47-42 în favoarea lui Efes.

Anadolu Efes a făcut un meci excelent și în repriza secundă, fiind în permanență la conducere pe durata celor 20 de minute de joc. Turcii au avut parte de un final liniștit după ce și-au creat un ecart format din două cifre în debutul sfertului patru. .

Shane Larkin și Adrian Moerman au fost cei mai buni marcatori ai jocului cu câte 18 puncte fiecare pentru Anadolu Efes, într-un meci în care s-au mai remarcat pentru formația turcă Anderson și Beaubois, ambii cu 11 puncte și Micic, autorul unui double-double cu 10 puncte și 10 recuperări.

Thomas Huertel și Chris Singleton au fost cei mai buni marcatori din tabăra celor de la Barcelona, amândoi cu câte  12 puncte pnetru formația catalană. Ante Tomic s-a rermcat și el cu 10  puncte, în timp ce Hanga, Ribas, Oriola și Pangos au trecut de bariera celor 5 puncte.

Final Four-ul Euroligii de baschet se dispută între 17 și 19 mai, fiind organizat în sala Fernando Buesa Arena, locul unde își dispută meciurile de pe teren propriu cei de la Baskonia.

Most Popular Topics

Editor Picks