U-BT Cluj şi BC Timişoara au câştigat primele meciuri în play-off-ul LNB 0 59

craiova - timisoara

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat primul meci al zilei împotriva celor de la CSA Steaua, 82-74, în timp ce BC Timişoara s-a impus cu 71-69 în faţa celor de la SCM Craiova, într-un duel extrem de controversat în ultimele minute ale meciului.

În primul duel al zilei, disputat în BT Arena, formaţia locală a avut un start dificil de meci şi a fost condusă în majoritatea timpului de CSA Steaua, echipă cu un lot redus. Formaţia roş-albastră a avut un avans de 16 puncte la mijlocul sfertului al treilea, însă elevii lui Mihai Silvăşan au răspuns perfect şi au reuşit un run de 15-0 care a oferit şansa echipei de a întra în ultimul sfert cu un avans de trei puncte.

Steliştii nu au a mai reuşit prestaţia din primele trei sferturi şi aveau să piardă în cele din urmă la opt puncte după un ultim sfert dominat de formaţia clujeană din toate punctele de vedere. Trupa clujeană a reuşit astfel să-şi apere avantajul terenului propriu şi poate câştiga seria în minimum de jocuri în această rundă a campionatului românesc.

BC Timişoara a reuşit un succes extrem de important pe terenul celor de la Craiova, într-un meci dominat de olteni în prima parte. Formaţia bănăţeană a reuşit un ultim sfert excelent pe care l-a câştigat cu 20-14, într-un final de joc extrem de controversat.

Timişorenii au fost avantajaţi clar de două decizii luate de brigada de arbitraj pe o recuperare ofensivă, dar şi de un fault clar nefluierat în ultimele secunde în momentul în care Timişoara încerca să plimbe mingea, iar Craiova căuta un fault pentru a stopa timpul.

Meciurile cu numărul doi în cele două serii se vor disputa pe 26 aprilie de la ora 18:00 la Cluj-Napoca, respectiv 18:30 Craiova, în timp ce pe 25 aprilie sunt programate meciurile BC CSU Sibiu – Dinamo Ştiinţa Bucureşti şi CSM Oradea – BC Piteşti.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CSU Sibiu şi CSM Oradea vor juca finala Cupei României la masculin 0 65

U-BT Cluj-Napoca - CSM Oradea

CSU Sibiu şi CSM Oradea vor juca finala Cupei României la baschet masculin după victoriile obţinute miercuri, 17 aprilie, în semifinalele întrecerii disputate la Cluj-Napoca.

CSU Sibiu a învins Dinamo Bucureşti, în prima semifinală a zilei, într-un meci pe care ardelenii l-au câştigat cu 82-78. Justas Tamulis şi-a condus excelent echipa din teren, fiind cel mai bun marcator de pe teren cu 24 de puncte şi un procentaj de 64% din acţiune la care a mai adăugat o eficienţă de 22. Monyea Pratt a reuşit un double-double cu 13 puncte, 12 recuperări, dar şi 5 pase decisive.

De la formaţia roş-albastră s-a remarcat Michael Deloach cu 22 de puncte şi 60% din acţiune, în timp ce Ousmane Barro a terminat cu 10 puncte, 8 recuperări şi 5 pase decisive pentru o eficienţă de 20.

Al doilea meci al zilei, disputat între U-Banca Transilvania Cluj şi CSM Oradea a fost câştigat de trupa bihoreană cu 70-66. Echipa antrenată de Cristian Achim a condus pe durata întregului meci având în repetate rânduri şi un avans de peste 10 puncte, însă lucrurile s-au complicat teribil în ultimele minute. Dorsey şi Dykes au reuşit câteva aruncări excelente, iar cu 18 secunde tabela indica o diferenţă de doar două puncte între cele două echipe. Giordan Watson a fost trimis la linia de libere după un time-out al lui Achim, iar bihorenii aveau să câştige cu un avans de patru puncte.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al jocului cu 25 de puncte, însă a fost singurul jucător de la U-BT Cluj care a trecut de borna celor 10 puncte. Orădenii au lovit din toate părţile, iar Krish Richard (14 puncte), Carter (10) şi Nikola Markovic (13) au fost oamenii cu cel mai bun aport ofensiv.

Finala dintre CSU Sibiu şi CSM Oradea se va disputa pe 18 aprilie, de la ora 19:30, în timp ce spectacolul de la Cluj-Napoca va continua până vineri, atunci când este programat All Star Game-ul.

S-a stabilit componenţa play-off-ului în Liga Naţională de Baschet 0 75

BC CSU Sibiu - U-BT Cluj

Steaua şi Dinamo au fost ultimele două echipe care au reuşit calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet masculin din România pentru sezonul 2018/2019 şi s-au alăturat astfel celor de la BC CSU Sibiu, U-Banca Transilvania Cluj, CSM Oradea, SCM Craiova BC Timişoara şi BCM Fc Argeş Piteşti pe tabloul complet al play-off-ului.

CSO Voluntari a fost la un pas de o prezenţa nesperată în play-off, însă coşul de trei puncte marcat de la jumătatea terenului de americanul Willie Kemp în meciul Ştiinţa Dinamo – CSA Steaua a făcut ca formaţia de lângă Bucureşti să rateze la limită play-off-ul.

În urma rezultatelor din ultima etapă vom avea următoarele partide în prima rundă din play-off:

BC CSU Sibiu (1) – Ştiinţa Dinamo (8)

U-BT Cluj-Napoca (2) – CSA Steaua (7)

CSM Oradea (3) – BCM Piteşti (6)

SCM U Craiova (4) – SCM BC Timisoara (5)

Baschetbalistii din Liga Nationala se pregatesc acum pentru Final Four-ul Cupei României, acolo unde în semifinale vom avea partidele CS Stiința Dinamo București – BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea – U-BT Cluj-Napoca, conform tragerii la sorți care a avut loc pe 25 martie.

Play-off-ul din Liga Naţională de baschet masculin va debuta pe 24 aprilie, practic la mai puţin de o săptămână distanţă de la Final Four şi All Star Game, ambele programate în sala BT Arena din Cluj-Napoca între 17-19 aprilie.

Most Popular Topics

Editor Picks