Will Clyburn, propus spre naturalizare! Starul lui ȚSKA ar putea evolua sub tricolor 0 81

Will Clyburn-ȚSKA Moscova

Will Clyburn, jucătorul celor de la ȚSKA Moscova, este ultimul pe lista posibililor baschetbaliști stranieri care ar putea să primească cetățenie română și evident dreptul de a juca pentru naționala masculină de baschet, conform celor de la sportando.basketball.

Starul în vârstă de 28 de ani s-a născut la Detroit și poate evolua pe pozițiile de shooting guard și small forward. Baschetbalistul și-a început cariera la colegiul Marshalltownn CC, dar nu a fost drafat în NBA. Jucătorul și-a început însă cariera de senior la Ratiopharm Ulm în Germania, trupă la care a jucat doi ani, iar mai târziu avea să facă slatul la Hapoel Holon și mai târziu la Darussafaka Dogus. Clyburn a avut evoluții bune și în Turcia, iar acest lucru i-a adus transferul la ȚSKA Moscova în 2017.

Clyburn a strâns în primul sezon în Rusia o medie 11,6 puncte, 5,6 recuperări și 1,8 pase decisive pe meci în cele 36 de meciuri disputate. Will are în acest sezon o medie de 12,4 puncte pe meci și 7,8 recuperări în campionat și Euroligă.

Americanul a câștigat anul trecut Liga VTB cu ȚSKA Moscova și este un fost All Star în Israel, Turcia și Germania la doar 28 de ani.

Până în prezent, România a reușit să îl naturalizeze pe Giordan Watson, actualul jucător al celor de la CSM Oradea, însă în trecut a fost la un pas sa atragă alți jucători importanți din Euroligă. Federația Română de Baschet a mai fost în discuții cu Scottie Wilbekin, cel care de altfel a jucat cu Clyburn la Darrusafaka.Malcolm Armstead a fost și el la un pas de naționala României, fiind implicat chiar și în câteva acțiuni ale naționalei, dar lucrurile au rămas doar la stagiul de discuțiii așa cum s-a întâmplat și în cazul lui D.J. Cooper, un alt jucător mult peste media naționalei noastre.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȚSKA Moscova, a 3-a echipă calificată în Final Four-ul Euroligii 0 33

barcelona-efes

ȚSKA Moscova este a 3-a echipă calificată în Final Four-ul Euroligii de baschet masculin după victoria obținută cu 92-83, în meciul al patrulea din sferturile de finală în Euroligă.

Rușii au fost conduși magistral de Nando De Colo, cel care a încheiat cu 27 de puncte, 4 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții, într-un meci în care a avut 8 din 11 din acțiune și a încheiat cu 35 în dreptul eficienței. Cory Higgins a reușit 19 puncte, în timp ce Nikita Kurbanov a contribuit cu 15 puncte.

Baskonia a avut în Vincent Poirier un adevărat lider, iar francezul a demonstrat că este pregătit pentru un salt spre NBA reușind 21 de puncte pentru trupa bască. Patricio Garino a încheiat jocul cu 15 puncte și 5/5 de la linia de trei puncte, în timp ce Voigtmann a adus și el 12 puncte pentru formația spaniolă.

Barcelona a egalat seria cu Anadolu Efes după un succes obținut 82-72 în Palau Blaugrana după un meci decis în sfertul al treilea. Catalanii au câștigat actul al treilea cu 27-12. Kyle Kuric a fost cel mai bun marcator al Barcelonei cu 19 puncte înscrise pentru formația catalană, fiind urmat de Ante Tomic cu 13 puncte.

Shane Larkin a fost cel mai solid jucător din tabăra celor de la Anadolu Efes cu 20 de puncte marcate, 12 dintre ele fiind de la linia aruncărilor libere.  Simon Krunoslav a reușit 17 puncte pentru formația turcă, în timp vedeta Adrien Moermann a adus doar 11 puncte pe tabelă.

Barcelona și Anadolu Efes vor juca meciul decisiv pe 1 mai, într-un joc care este programat în Turcia. Învingătoarea meciului cinci va fi a 4-a echipă calificată în Final Four-ul Euroligii.

SCM Craiova și U-Banca Transilvania au câștigat meciurile cu numărul 2 0 36

Aleksandar Rasic - U Banca Transilvania

SCM Craiova și U-Banca Transilvania Cluj au câștigat meciurile cu numărul doi din play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin, iar seriile urmează să se mute la formațiile cu record mai slab.

U-Banca Transilvania Cluj a câștigat, 71-68, meciul secund al seriei cu Steaua București și conduce în acest moment cu 2-0 la general în runda 1 din play-off. Formația antrenată de Mihai Silvășan a făcut o nouă primă repriză modestă, fiind condusă la un moment dat cu 10 puncte, într-un scenariu asemănător cu primul duel.  Clujenii au făcut o repriză mult mai bună și aveu să câștige în cele din urmă meciul cu 71-68, într-un meci în care defensivele și-au făcut datoria din nou.

Nana Foulland a fost cel mai bun jucător al celor de la U-Banca Transilvania Cluj, fiind înregistrat cu un indice de 23 la eficiență la finalul unui joc în care a marcat 20 de puncte cu un procentaj de 9 din 10 aruncări din acțiune. Steliștii s-au bazat pe Austin Chatman și Zarko Duric cei doi reușind împreună 41 de puncte împreună.

SCMU Craiova a câștigat duelul cu SCM Timișoara 88-72 și a egalat scorul la general după un meci în care nu mai puțin de patru jucători au terminat cu minim 10 puncte la trupa olteană.

Sherwood Brown a fost cel mai bun marcator al jocului cu 22 de puncte, însă Koreniuk, Troupe, Curry și Gajovic au marcat cel puțin 10 puncte și au adus victoria pentru craioveni. Gajovic a avut cel mai bun indice la eficiență cu 25 după cele 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive și 3 intercepții.

CSU Sibiu conduce cu 1-0 în seria cu Dinamo Știinta, în timp ce CSM Oradea s-a impus în primul meci al seriei cu BCM Pitești.

Most Popular Topics

Editor Picks